Trainen van jonge paarden

trainen jonge paarden

Het trainen van jonge paarden vergt tijd, aandacht en heel veel geduld.

Geduld omdat je eerder te snel, teveel of te zwaar aan het werk gaat met je paard. Het trainen van jonge paarden wordt over het algemeen te snel gedaan. Het skelet is pas volledig uitgehard met 6 jaar en mentaal zijn paarden ook pas vanaf die leeftijd volwassen.

trainen jong paard
vlnr: Amarok en Lacos mijn twee paarden.

Wil je nog meer weten over het trainen van jonge paarden?

Heb je zelf een jong paard dat je verkeersmak wilt maken of wilt inrijden? Luister dan naar de podcast afleveringen die ik hierover heb opgenomen. Kom je er zelf niet uit? Bel, mail of app me dan denk ik met je mee! Ga naar www.lindahofman.nl voor mijn lessen en trainingen.

Andere blog artikelen die aansluiten bij dit onderwerp zijn: Hoe wordt mijn paard verkeersmak

Amarok buiten ruiter
Amarok, mijn eigen jonge paard!