Ponykamp 2021 Weert

buiten ruiter ponykamp

Ponykamp 2021 in Weert was een succes met een abrupt einde.

#nooitteoudvoorponykamp #volwassenpaardenmeisjes

ponykamp weerterbergen
Uitzicht over de heide van de Weerterbergen door de oren van Lacos.
Ponykamp 2021 Weert

Speciaal voor volwassen paardenmeisjes organiseerde ik dit jaar samen met Annelies een ponykamp. Een midweek genieten van paarden, buiten rijden en gezelligheid. Deze eerste keer gingen we naar Weert.

Maandagochtend om 8:00 heb ik de paarden vrachtwagen opgehaald bij Anemone in Scherpenzeel om vervolgens weer terug te rijden naar de Steeg. Annelies en Mariet stonden al klaar en Kayleigh hielp ons om de hooinetten te vullen, de paarden en de bagage in te laden. Twee paarden in de vrachtwagen en een in de trailer erachter.

Rond 10:00 uur reden we weg en om 12:30 uur kwamen we aan in Weert bij Stal van Horne Hoeve.

Er was een mooi ruime wei gereserveerd voor Bacardi, Esplendor en Lacos. Hoewel wij verwachtten dat ze even flink uit hun dak zouden gaan, doken ze alle drie direct met hun neus in het gras. Zelfs de merries in de wei ernaast waren niet interessant genoeg.

Terwijl de heren genoten van hun lunch, was het tijd om voor onszelf te zorgen. Boodschappen doen, lunchen en inchecken in het vakantiehuisje. ‘s Middags was de binnenbak vrij voor ons en konden rijden. Annelies heeft direct het hoofdstel eraf gehaald en op de neck rope gereden in een nieuwe onbekende rijbak. Esplendor deed het geweldig.

De rest van de week was zo gepland dat we iedere ochtend een buitenrit zouden maken en iedere middag konden rijden in de binnenbak. We hebben het heel gezellig gehad, veel gekletst, paardenboeken gelezen, buiten gereden. Mariet heeft zelfs voor het eerst gegaloppeerd op Bacardi. Super knap voor iemand die pas met 50 jaar is begonnen met paardrijden en in het verleden bang was voor paarden.

Helaas bleek Esplendor woensdag ochtend voor vertrek van onze dagtocht een hoefzweer te hebben.

Helaas bleek Esplendor woensdag ochtend voor vertrek van onze dagtocht een hoefzweer te hebben. Hij liep hartstikke kreupel en had veel pijn. In eerste instantie was het niet duidelijk of het hoefbevangenheid of een hoefzweer was. Wel was duidelijk dat rijden met hem niet meer mogelijk was.

Terwijl Annelies verbijsterd heen en weer liep met Esplendor om te zien of hij echt kreupel was, waren Mariet en ik het er over eens dat er maar een correcte oplossing was voor dit probleem…

…Opladen naar huis en de dierenarts bellen onderweg.

Was de groep deelnemers groter geweest dan hadden we wellicht anders besloten, maar nu we met z’n drieën op pad waren, besloten we ook met z’n drieën naar huis te gaan.

Zo eindigden we het ponykamp op woensdagmiddag in de Steeg.

Esplendor is door de dierenarts onderzocht en de hoefzweer is nog niet open, wel heeft hij flinke pijnstilling en zijn hoef zo ingepakt zodat het een beetje zachter wordt en de ontsteking er makkelijker uit kan.

Reizen met paarden gaat niet altijd zoals we dat van te voren plannen. Wel is het onze verantwoordelijkheid om ten alle tijden de gezondheid van onze viervoeters in de gaten te houden en te handelen in hun bestwil. Natuurlijk is het jammer en hadden we alle drie liever het ponykamp afgemaakt.

Op het moment dat Esplendor weer fit is, plannen we iets passends om het ponykamp alsnog af te sluiten.

De ponykamp polo’s zijn in ieder geval een succes!

Komende winter gaan we weer op ponykamp, dit keer naar de kust. Wil jij mee of in ieder geval op de hogte gehouden worden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. De nieuwsbrief lezers weten als eerste wat de plannen zijn.

In november 2020 reed ik met Lacos door ditzelfde gebied en overnachtte Lacos ook bij Stal van Horne Hoeve, lees hier verder: Paardvriendelijke manege in prachtig natuurgebied

Ponykamp podcast afleveringen

Ook tijdens het ponykamp heb ik iedere ochtend een podcast aflevering opgenomen. In onderstaande podcast afleveringen neem ik je mee in de dagelijkse gang van zaken achter de schermen van het ponykamp.