Over ons – about us

Linda is de buiten ruiter en blogger
Linda de Buiten Ruiter

Laat me je helpen om veilig en met plezier buiten te rijden.

Ik houd van buiten rijden en inspireer jou graag om op pad te gaan. Met mijn jarenlange ervaring begeleid ik je naar meer vertrouwen tussen jou en je paard. Zodat ook jij je droom waar kan maken.

Sinds ik in 1987 mijn eerste bergrit maakte door de bergen van Portugal, heeft paardrijden me niet meer losgelaten en vooral het maken van buitenritten is mijn grote passie geworden. Door de jaren heen heb ik op verschillende maneges gereden en ben ik lid geweest van een studenten ruiter vereniging.

Vanaf 2005 ben ik op zoek gegaan naar een andere manier van paardrijden. Ik heb veel boeken gelezen, het internet afgezocht en les genomen om mijn honger naar nieuwe kennis te stillen. Hoe meer je leert, hoe meer je je realiseert dat je nog lang niet genoeg weet. Daardoor ben ik nu een eeuwige student. In de afgelopen jaren heb ik clinics, privé lessen en online cursussen gevolgd bij diverse instructeurs in zowel grondwerk als de academische rijkunst en centered riding.

Ik ben sinds 2021 gecertificeerd als Ride Like a Viking Trainer en Instructor en geef nu vaste dagen per week les. Mijn studenten zijn vrouwen met angsten en onzekerheden over het buiten rijden met hun paard. Of vrouwen die op zoek zijn naar een andere manier van paardrijden. Ik coach deze vrouwen naar een betere communicatie, het vaststellen van leiderschap en wederzijds vertrouwen tussen ruiter en paard.

Ik heb jarenlang mijn drie paarden, Juno, Nina en Rinse aan huis gehad. Sinds 2016 is Lacos, de Andalusiër, in mijn leven gekomen en struinen we wekelijks over de Veluwe.

Lacos de andalusier het paard van de buiten ruiter
Lacos de Andalusiër

Niets geeft mij meer ontspanning dan een heerlijke buitenrit.

Ik ben getrouwd en moeder van twee geweldige tienermeiden. In het dagelijks leven werk ik als manager in een fabriek. Daar houd ik me naast het productieproces bezig met met Lean/5S, de kwaliteit en de certificering voor onze producten.

Als ik niet op het paard zit, wandel ik met de honden of lees ik een boek. Stiekem ben ik een gamer-nerd en houd ik van de geur van regen. Wil je meer weten over mij, lees dan deze blogs met persoonlijke verhalen.

Heb je meer handvatten nodig en wil je graag persoonlijke begeleiding. Ga dan met ons mee naar buiten. Meld je aan voor een privé les in buiten rijden! Je kunt natuurlijk ook contact opnemen met vragen en opmerkingen via linda@debuitenruiter.nl Meld je aan voor de nieuwsbrief! Dan volg je al onze avonturen op de voet en mis je niets.