Gratis mini cursus: Neck Rope rijden

neck rope rijden

Jij hebt altijd al de vrijheid willen voelen van rijden op een neck rope…

Wist jij dat de meeste paarden het super leuk vinden om te rijden op een neck rope? Ze genieten allemaal van de extra vrijheid aan hun hoofd. Alleen dat zou al een goede reden zijn om het eens te proberen. Nog meer plezier in je training met je paard.

In mijn gratis mini cursus Neck Rope Rijden leer ik je de 4 basis hulpen en leg ik je uit hoe je deze hulpen gebruikt bij het rijden op een neck rope. Als jij altijd al eens de vrijheid hebt willen voelen van rijden met een neck rope, dan is dit je kans!

neck rope rijden
Linda en Lacos in galop met alleen een neck rope. Het lijkt moeilijker dan het is, jij kan dit ook!

Samen met Lacos leg ik je exact uit waarvoor je de verschillende hulpen gebruikt met teugels. En vervolgens hoe je dan stuurt met alleen een neck rope. Waarom denk je dat ik er altijd op hamer bij mijn studenten dat ze hun handen bij elkaar moeten houden? Omdat jij je paard moet leren wijken voor druk van de buiten teugel.

Je neck rope is de buiten teugel…

In de mini cursus leg ik je eerst uit hoe je de 4 basis hulpen gebruikt vanaf de grond met hoofdstel, daarna onder het zadel met hoofdstel en vervolgens met een neck rope vanaf de grond en daarna vanuit het zadel.

De bloopers heb ik er in gelaten… Waarom? Omdat ik wil dat jij ziet dat het bij mij ook niet vlekkeloos gaat. En het is ook leuk is om een beetje om mij en Lacos te kunnen lachen terwijl je zit te kijken.

Rijden met een neck rope lijkt moeilijker dan het is. Jij kan dit ook!

Heb je de gratis mini cursus bekeken en al geprobeerd om met je paard aan de slag te gaan, maar je durft niet? Bel, mail of app me dan om te overleggen wat er mis gaat en waarom je dit niet durft. Misschien wil je dit wel heel graag leren, maar liever geen fouten maken. In dat geval geef ik je graag les en leer ik je rijden op een neck rope onder begeleiding met jouw eigen paard.

Hiervoor geef ik de training Natuurlijke Rijkunst. Daarin leer ik je horsemanship en de academische rijkunst combineren. Zonder te micro managen leer ik je plezier te hebben met je paard. De dressuur gebruiken als heil gymnastiek om jouw paard sterker te maken. De hulpen zo op elkaar af te stemmen dat jullie met fijne hulpen kunnen verzamelen en ook met een neck rope kunnen rijden.