Lente Leiderschap Lessen

Wil jij deze zomer samen met je paard een ontspannen buitenrit kunnen maken? Volg dan de Lente Leiderschap Lessen. In april en mei begeleid ik 2 maanden, 2 ruiters en 2 paarden, op 5 zaterdagen, voor 250 euro.

lente leiderschap lessen
Lente Leiderschap Lessen, de training om deze zomer samen met je paard ontspannen naar buiten te kunnen.
Foto gemaakt door Kim

Wil jij deze zomer samen met je paard een ontspannen buitenrit kunnen maken? Volg dan de Lente Leiderschap Lessen. In april en mei begeleid ik 2 maanden, 2 ruiters en 2 paarden, op 5 zaterdagen, voor 250 euro. Op weg naar een betere communicatie, het vaststellen van leiderschap en wederzijds vertrouwen tussen ruiter en paard.

Wederzijds vertrouwen en een goede connectie met mijn paard is voor mij niet altijd vanzelf gegaan. Ik heb daar de afgelopen 12 jaar hard gewerkt om mijzelf te verbeteren als trainer voor mijn paard.

Lindaopponykamp
Linda op ponykamp begin jaren ’90

De eerste keer dat ik op het paard zat in 1987 in Portugal leek alles vanzelf te gaan. Ik werd bestempeld als natuur talent en mocht de volgende dag mee de bergen in op een tocht van ruim 2 uur. Die ervaring heeft gemaakt dat het buiten rijden me nooit meer heeft los gelaten. Eenmaal terug in Nederland ging ik op een manege paardrijden en in de zomervakantie naar ponykampen. Bijna iedere vakantie reed ik in het buitenland en ik werd in mijn studententijd lid van een studenten ruiter vereniging.

Ik leerde dat 80% van het trainen van je eerste paard, gaat over het trainen van jezelf.

Op mijn 29ste kocht ik “eindelijk” mijn eerste eigen paard. Met deze merrie liep ik tegen tal van problemen aan. Zij spiegelde mijn onzekerheden en tekortkomingen zo helder, maar ik wist niet hoe ik dat moest oplossen. Ik dook de boeken in, onderzocht het internet en nam lessen, volgde clinics met mijn paard en keek naar lessen van anderen. Ik begon mijn eigen trainingen te filmen en terug te kijken om te leren zien, wat er mis ging en wanneer. Langzaam vielen de puzzelstukjes in elkaar. Ik leerde dat 80% van het trainen van je eerste paard, gaat over het trainen van jezelf. Je paard is een heldere spiegel. Ik was het probleem, niet mijn merrie.

Ik werkte hard aan mijzelf, bleef mijn trainingen filmen, lessen volgen en onderzoek doen. Iedere dag wilde ik een beetje beter worden als trainer voor mijn paard. Ik wilde mijn meisjesdroom verwezenlijken en met mijn paard buiten kunnen galopperen met mijn haren in de wind. Daarnaast gaf ik naast mijn werk privéles aan kinderen en volwassenen.

Om andere ruiters te inspireren en mijn kennis te delen, ben ik in 2019 dit blog begonnen en in 2020 kwam daar het YouTube kanaal bij.

paardrijles
Linda en Juno tijdens een clinic in 2014.
Foto door Janneke Koekhoven

Om andere ruiters te inspireren en mijn kennis te delen, ben ik in 2019 dit blog begonnen en in 2020 kwam daar het YouTube kanaal bij. Ik deelde opeens mijn trainingen in het openbaar. Iedereen kan daar zien, dat ik nog dagelijks leer van mijn eigen fouten.

Ondertussen werd in 2020 het blog iedere maand door meer mensen gelezen. Wat begon vanuit het idee dat als ik maar een iemand zou bereiken en zou kunnen inspireren het blog bestaansrecht had, groeide uit tot ruim 1100 lezers in 2020. En mijn grootste fan (mijn zusje) stapte sinds jaren weer op het paard, omdat mijn filmpjes haar zo inspireerde.

Als ik maar een iemand bereik heeft het blog bestaansrecht.

Hond en paard buitenrit
Met mijn lieve zus, Tessa op buitenrit in Mexico in 2016

In 2020 werd ik gevraagd door Caroline van de Stieltjeshoeve om mee te denken over de mogelijkheden voor hun paardenbedrijf. En Marjan van de Destinationmakers belde mij met de vraag of ik voor Limburg Magazine ruiter routes wilde rijden in Grenspark Kempen~Broek. Een dezer dagen verwacht ik het papieren exemplaar van Limburg Magazine in de brievenbus! Ik had niet durven dromen dat ik zoveel mensen zou bereiken in 2020 met dit blog. En mijn lieve zus terug op de rug van het paard, is natuurlijk het mooiste van alles.

2020 was ook een jaar van lockdowns, erg veel dagjesmensen op de Veluwe met mooi weer en van mijn burn out.

2020 was ook een jaar van lockdowns, erg veel dagjesmensen op de Veluwe met mooi weer en van mijn burn out. Begin oktober werd ik wakker met heftige hartkloppingen en kwam ik een aantal weken mijn bed nauwelijks uit. Ik was mijzelf voorbij gerend en ik heb 5 maanden geworsteld met de demonen uit mijn verleden, de triggers op mijn werk en mijn perfectionisme.

Ondertussen groeide dit blog door en in 2021 haalde we de eerste 1000 bezoekers al eind februari. Vanuit mijn bed bleef ik onderzoeken en studeren. Ik volgde digitale cursussen en trainde veel met Lacos. Dit heeft geresulteerd in het behalen van mijn certificaat “Ride Like a Viking Trainer”.

Ik heb de afgelopen jaren geleerd dat paarden trainen voor 20% gaat over het trainen van het paard en voor 80% over het trainen van de mens.

Ik deel mijn kennis graag, dat doe ik al door middel van dit blog en mijn YouTube kanaal, maar ik mis het een op een lesgeven. Om mij heen zie ik ruiters die tegen dezelfde problemen aanlopen waar ik 12 jaar geleden tegenaan liep. Ik weet dat ik deze ruiters kan helpen om hun onzekerheden te overwinnen en een goede connectie te bouwen met hun paard. Met mijn kennis en ervaring kan ik ze helpen om ze te leren hoe ze op spannende momenten met hun paard, de situatie tot rust kunnen brengen. Ik weet dat ook hun meisjesdroom verwezenlijkt kan worden.

Ik kan mijn hete en sensibele Spaanse pony Lacos zonder hoofdstel in stap, draf en galop rijden.

paard verkeersmak
Wil jij een verkeersmak paard dat in alle situatie op jou vertrouwt? Doe mee met de Lente Leiderschap Lessen.

Ik kan mijn hete en sensibele Spaanse pony Lacos zonder hoofdstel in stap, draf en galop rijden. Waarbij ik nog steeds controle heb over richting en tempo. Ik kan Lacos zonder problemen langs groot verkeer sturen. Ik maak met Lacos lange meerdaagse buitenritten, waarbij we op onbekend terrein rijden en overnachten.

Hoewel het nu tussen mij en Lacos geweldig gaat, hebben we best een onstuimige start gehad. Lacos vloog er in galop vandoor op onze eerste buitenrit en was niet meer te stoppen. Ik ben in het begin ook 2 keer van hem afgevallen, waarbij ik zelfs mijn heup gescheurd heb. Ik heb nooit opgegeven en ben mijzelf blijven verbeteren, door te onderzoeken, studeren en lessen te volgen.

Als Lacos en ik dit kunnen, dan kun jij het ook! Houd vast aan je meisjesdroom en volg de komende 2 maanden de Lente Leiderschap Lessen.

how to make riding skirt
Linda en Lacos, zonder zadel, buiten rijden met alleen een halster. Wil jij dit ook kunnen? Volg de Lente Leiderschap Lessen.

In de Lente Leiderschap Lessen krijg jij 5 ochtenden les van mij samen met een andere ruiter en paard. Ik leer jullie een betere communicatie met je paard, leiderschap vaststellen en vertrouwen opbouwen tussen jou en je paard. 5 zaterdagen krijgen jullie les van 9:00 tot 12:00 in grondwerk en rijden. We gaan ook echt op pad de natuur en het verkeer in, waarbij we werken aan het bewaren van rust en de connectie tussen ruiter en paard.

Met als resultaat dat jij deze zomer met plezier en vertrouwen een ontspannen buitenrit kunt maken met je paard. Je leert hoe je spannende situaties buiten kunt oplossen en je versterkt de band met je paard.

Doe jij mee? Meld je dan aan via email linda@debuitenruiter.nl. Heb je nog vragen of twijfels, bel me dan op 06-15227310. Ik kan je dan precies uitleggen wat je kunt verwachten. Samen kunnen we overleggen of de Lente Leiderschap Lessen bij jou en je paard passen.

Veel gestelde vragen over de Lente Leiderschap Lessen vind je hieronder

spoor oversteken te paard
Tijdens de Lente Leiderschap Lessen gaan we naar diverse obstakels die je op je buitenrit tegen kunt komen om te oefenen.
Voor wie zijn de Lente Leiderschap Lessen geschikt?

Volwassenen met een eigen paard die een eigen paard hebben en niet alleen naar buiten durven met hun paard, een betere band willen opbouwen met hun paard, willen werken aan zichzelf als betere trainer voor hun paard. Minimale leeftijd van de ruiters is 18 jaar en de minimale leeftijd van de paarden is 4 a 5 jaar. Op dit moment kun je alleen meedoen met een merrie of ruin.

Waarom zijn er maar 2 beschikbare plaatsen voor de Lente Leiderschap Lessen?

Omdat ik dan deze ochtenden alle aandacht en tijd heb voor iedere ruiter-paard combinatie. De Lente Leiderschap Lessen geef naast mijn werk en ik wil ook tijd voor mijn gezin en mijn paarden over houden.

Je kunt met de Lente Leiderschap Lessen meedoen als:

Je angstig geworden bent voor het (alleen) buiten rijden, je paard spanning opbouwt buiten, Je paard ervandoor gaat buiten, je paard niet graag alleen naar buiten gaat, je paard het erf niet af durft, je paard nog niet verkeersmak is, jij jezelf wilt verbeteren als trainer voor je paard.

Wat heb ik nodig om mee te kunnen doen?

Een eigen paard, vervoer om in de Steeg te komen, een halster en leadrope, zadel en hoofdstel, cap en kleding passend bij het weer. We werken alle lessen buiten. Neem ook iets te eten en te drinken mee in een rugzak of zadeltas, halverwege houden we een pauze.

Op welke locatie vinden de Lente Leiderschap Lessen plaats?

We starten om 9:00 uur vanaf de Steeg, gemeente Rheden. De exacte locatie krijg je in de mail na aanmelding.

Wanneer zijn de Lente Leiderschap Lessen?

Zaterdag 3 april, 17 april, 1 mei, 15 mei, 29 mei. Van 9:00 tot 12:00 uur.

Wat zijn de kosten voor de Lente Leiderschap Lessen?

250 euro per ruiter-paard combinatie. Je krijgt 5 lessen van 3 uur samen met een andere ruiter-paard combinatie. Dat is een totaal van 15 uur les, je betaald dus minder dan 17 euro per uur. Je krijgt mijn volle aandacht en ik deel mijn kennis en visie met je.

Kunnen we ons tijdens de Lente Leiderschap Lessen houden aan de corona richtlijnen?

Ja, we werken buiten, we zijn maximaal met z’n drieën en kunnen fysiek op afstand blijven van elkaar.

Doe jij mee? Meld je dan aan via email linda@debuitenruiter.nl. Heb je nog vragen of twijfels, bel me dan op 06-15227310. Ik kan je dan precies uitleggen wat je kunt verwachten. Samen kunnen we overleggen of de Lente Leiderschap Lessen bij jou en je paard passen.

lente leiderschap lessen
Lente Leiderschap Lessen, de training om deze zomer samen met je paard ontspannen naar buiten te kunnen.
Foto gemaakt door Kim

Meld je aan voor de nieuwsbrief! Dan volg je al onze avonturen op de voet en mis je niets.